Mine glutenfri boller er blevet et hit – både hos gluten allergikere og andre der elsker godt brød.
Rigtig mange har spurgt efter opskriften på mine super lækre glutenfri boller, som kan bages på en time fra start til slut. Så derfor har jeg nu lagt den online. Første gang du bager de glutenfri boller, vil jeg anbefale dig at følge opskriften til punkt og prikke. Så kan du altid eksperimentere bagefter.
Opskriften giver 8-9 boller.
Du skal bruge:
½ dl chiafrø
1 dl solsikkefrø
1 dl mandelmel
1 dl hirseflager eller glutenfri havregryn
3 dl glutenfri havremel (kan købes i Rema1000)
2 spsk. fiber husk (den gule) – dobbelt mængde, hvis du bruger den grønne husk.
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ dl smags neutral olie
5 dl lunken vand.
PS. Brug ikke lunken vand fra hanen, men bland i stedet kogt vand med koldt vand.
Vigtigt hvis du er kreativChia og fiber husk er det der giver struktur og fugtighed til disse glutenfri boller, så hvis du er kreativ med opskriften (hvilket jeg ofte selv er), så lad være med at udskifte disse to ingredienser.
Fremgangsmåde:Bland først alle de tørre ingredienser. Tilsæt derefter de våde ingredienser og bland med røremaskine eller håndmikser i nogle minutter. Konsistensen skal være cirka som frikadellefars. Hvis det virker for vådt, så rør dejen i to minutter mere og lad den trække et par minutter. Det giver de vandopløselige fibre (chia og husk) tid til at suge væsken til sig. Sæt derefter bollerne på pladen med en spiseske.
Du behøver ikke at pensle bollerne, men hvis du vil have dem blanke kan du pensle med æg. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader på varmluft i 45 minutter.
Velbekomme.