Oplevelsen der startede det hele

Brusende livsbobler i kroppen – og oplevelsen af frihed
Dette er min første personlige oplevelse af brusende livsbobler i kroppen – og starten på den rejse, som ligger bag min motivation, for at lave livsbobler.dk

Uventet forløsning
En tirsdag i marts 2013, var jeg til et stemmetrænings kursus, hvor underviseren Sanne Graulund brugte bindsvævsbevægelser til at forbedre klangen i vores stemmer. Efter en hel dag med forskellige bindsvævsbevægelser, sang og tale, sluttede vi af med nogle få små bindsvævbevægelser. Vi lå blandt andet på gulvet og skubbede med fødderne i nogle få minutter og da vi rejse os op bagefter, stod jeg med så rank ryg, at de andre bemærkede det. Jeg havde igennem mange år haft svært ved at rette ryggen op, også selvom jeg brugte alle mine kræfter. Så det var meget overraskende for mig, at det pludselig var så nemt og at jeg samtidig kunne slappe af i mine muskler. Det havde jeg ikke kunnet i mange år på grund af stivhed.

Smerten begynder at forlade kroppen
Onsdag fik jeg den vildeste spændings hovedpine og kvalme og min ryg blev stiv som et bræt fra skulderbladene og op, men den var stadig rank. Da jeg om aftenen fik lagt mig ned, skubbet med fødderne og lavet nogle afspændingsøvelser, hjalp det lidt og der begyndte at ske nogle flere underlige ting.

Læs også min blogpost om de 3 slags smerter

Knæk, knæk, knæk og brusende Livsbobler
Efter min afspænding onsdag aften, trak jeg vejret dybt nogle gange, mens jeg stadig lå på ryggen. Hver gang jeg trak vejret dybt, sagde det knæk, knæk, knæk ved min rygsøjle og det føltes ligesom om nogle små brikker blev skubbet ind mod midten og faldt i hak, uden at det gjorde ondt. Det skete rigtig mange gange onsdag og torsdag og de efterfølgende dage. Samtidig begyndte en sitren indvendig i alle mine rygmuskler. Det føltes nærmest som om noget, der havde været fastfrosset, pludselig kunne bevæge sig og myldrede frem og tilbage for at finde hjem. Jeg har siden lært, at det var indtørret bindevæv, som igen blev fyldt med væske – det var de brusende Livsbobler jeg kunne mærke!

Smerterne var pist væk
Da jeg vågnede torsdag morgen var den sitrende fornemmelse, hovedpinen og kvalmen væk og mine muskler i ryggen var fuldstændig afslappede. Min morgenstivhed og de sædvanlige smerter i lænden var også pist væk. Det var kun i de øverste nakkehvirvler, at jeg stadig havde noget spænding tilbage.

Befriet fra spændetrøjen
Det var helt vildt for mig at mærke, hvor store forandringer der kan ske, med så små bitte bevægelser. Det føles, som om min ryg er blevet befriet fra en spændetrøje og har fået sit liv tilbage. Det gav mig håb for at resten af min stive krop, også kunne blive sat fri. Jeg måtte bare have mere af disse livgivende bevægelser.

Smertefri og fuld af livsmod
Siden denne oplevelse i 2013 har jeg arbejdet med mit bindevæv hos Jeanne Jensen fra Den Levende Krop – både gennem rolfing behandlinger og gennem jævnlig og bevidst bevægelse af bindevævet (Fascial Flow). Det har været en livline for mig i pressede situationer og har resulteret i, at min krop, som var meget stiv og føltes som et fængsel, nu er blevet betydelig mere elastisk. Samtidig har jeg ikke længere daglige smerter og har meget større livsmod, energi, frihed og overskud i hverdagen.

I september 2016 startede jeg efteruddannelsen til certificeret Fascial Flow Guide og udbyder nu både hold træning, retræter og individuel vejledning, hvori der indgår bindevævsbevægelse efter Fascial Flow metoden.

Se en oversigt over mine Fascial Flow hold her.

Hanne

Jeg underviser også online på Fascial Flow® Stream


Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside, siger du ja til brugen af cookies. mere information

På dette website bruges cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse (også tredieparts cookies). Hvis du fortsætter med at bruge dette website uden at ændre dine cookie indstillinger eller klikker på "Ja, det er ok" er du indforstået med dette.

Luk