oktober 19

0 comments

Vand Kefir – læskende livsbobler

Sundt, velsmagende og let at lave

Vand Kefir er læskende livsbobler. Det er en nem vej til en sundere tarmflora og så smager det fantastisk, er let at lave og kan varieres i det uendelige. Afhængig af hvordan du brygger det, kan du lave det uden brus, med let perlene brus eller med kraftig brus som en sodavand. 

Vand Kefir krystallerne producerer probiotika

For at lave Vand Kefir, skal du bruge en bestemt symbiotisk kultur af bakteria og gær. Kulturen hedder Tibicos, men går i daglig tale under navnet Vand Kefir krystaller eller Vand Kefir gryn, fordi de ligner små krystaller eller gryn. Vand Kefir krystallerne lever af sukker og mineraler og producerer probiotika når de "spiser" sukkeret. Det er denne probiotika, som er så sund for vores tramflora og gør os glade helt ned i maven. 

Så let er det at lave Vand Kefir

Det skal du bruge:

  • 2½ liter vand med stuetemperatur - gerne filtreret og vitaliseret hvis det skal være ekstra godt
  • 2½ dl økologisk rørsukker
  • Ca. 250 g. Vand Kefir krystaller
  • 20 økologiske rosiner - kan undlades, men giver bedre smag
  • 4-6 skiver økologisk citron - kan undlades, men giver bedre smag

Så let er det:

  1. Rør sukker ud i vand i en glasbeholder - jeg bruger et 3 litters henkogningsglas med gummiring.
  2. Tilsæt evt. rosiner og citronskiver
  3. Tilsæt forsigtigt dine Vand Kefir krystaller
  4. Dæk det til, så der ikke kan komme bananfluer eller andet ind.
    1. Hvis du ikke vil have brus, så brug et kaffefilter, som du sætter fast med en elastik
    2. Hvis du gerne vil have en let perlene brus,  så brug f.eks. et henkogningsklas med gummiring hvor du lukker låget.
  5. Lad det stå på køkkenbordet, væk fra direkte sol og med et viskestykke over i 1-3 dage. Jo længere det står jo mindre sødt bliver det.
  6. Når det er klar, så si krystallerne fra med en plastik si og held Vand Kefiren på flasker. Krystallerne kan bruges igen og ingen, hvis du passer godt på dem. 

Her kan du købe Vand Kefir krystaller

Vand Kefir krystaller kan købes i mange internetbutikker. I butikkerne får du ca. 35 - 130 g for 90 - 200 kr. 

Men da Vand Kefir krystallerne vokser og formerer sig, finder du også krystallerne i privatsalg, f.eks. i Den Blå Avis, hvor prisen typisk ligger på omking 50 kr. for ca. 150 g. (nok til at lave 1½ liter Vand Kefir)

Hvis der er en i din omgangskreds, der selv laver Vand Kefir,  kan du måske få krystallerne helt gratis fra ham eller hende. 

Tips

  • Undgå at dine Kefir krystaller kommer i kontakt med metal.
  • Hvis du vil have meget brus (som i sodavand eller champagne), så held din færdige Vand Kefir på kraftige glasflasker med patentlåg og lad dem stå på køkkenbordet en ekstra dag inden du sætter dem på køl. Du kan evt. tilføje nogle få bær eller en lille smule saft, men pas på med ikke at tilføje for meget sukker, da det kan give så meget brus at flaskerne eksploderer. Det er en god ide at åbne flaskerne et par gange i løbet af dagen, for at lukke overtrykket ud. 
  • Når du tager på ferie, kan du sætte et kraftigt glas med dine krystaller og lidt sukkervand eller en dadel i køleskabet. Så kan de holde sig i live et par uger til du skal bruge dem igen. Men pas på med mængden af sukker, så du ikke kommer hjem til en eksplotion i dit køleskab. 

Læs også hvordan du laver mælke Kefir


Tags


You may also like

Gavekort til Fascial Flow®

Fascial Flow i ugebladet SØNDAG

Find også min undervisning på Fascial Flow® Stream 

- Online Fascial Flow® undervisning med erfarne Fascial Flow® Guides
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"b8c9c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"b8c9c":{"val":"rgb(255, 255, 255)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"b8c9c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Få 30 dage gratis på Fascial Flow® Stream

Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside, siger du ja til brugen af cookies. mere information

På dette website bruges cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse (også tredieparts cookies). Hvis du fortsætter med at bruge dette website uden at ændre dine cookie indstillinger eller klikker på "Ja, det er ok" er du indforstået med dette.

Luk